Toekomst

Onze toekomstvisie op de branche

Ook de komende jaren willen ondernemers met een tabaksspeciaalzaak hun functie in de verantwoorde verkoop van tabak blijven vervullen. Uiteraard zolang volwassen consumenten vragen om het product en met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving.

De ondernemers houden rekening met een teruglopende omzet van tabaksproducten. Zij zijn volop bezig hun winkelconcept en bedrijfsvoering daarop aan te passen. Hier zijn wij als brancheorganisatie ook druk mee bezig en hier investeren we ook in. Nieuwe services en het vernieuwen van bestaande services zijn daar een voorbeeld van.

Er komt nu een nieuwe generatie (tabaks)producten op de markt, die minder gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit kan een belangrijke rol spelen in het terugdringen van de schadelijke gevolgen van tabaksgebruik. Mede daarvoor, willen wij graag de rol van een verantwoord verkoopkanaal behouden. Uiteraard met inachtneming van de regels. De adviesfunctie richting consument is bij deze nieuwe producten des te belangrijker.

Podcast NSO Retail over o.a. de toekomst van tabak en van winkels en formules